Over ons

Soroptimisten zijn zusters, Sorores, die het beste, optimum, nastreven. Als grootste internationale serviceorganisatie van vakvrouwen zet Soroptimist International zich wereldwijd in voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes. De missie en doelstellingen worden bereikt door het werken aan projecten. Soroptimisten ondersteunen op die manier actief lokale, nationale en internationale gemeenschappen.

De Eindhovense club is in 1952 opgericht. Met 30 leden in de leeftijd van 30 tot 84 jaar zijn wij een zeer divers samengestelde en boeiende club. Binnen de club is een breed scala van beroepen vertegenwoordigd, van architect , balletdocent en comminicatiedeskundige naar milieuspecialist, sociaal ondernemer en medewerkers in de zorgsector. 

Iedere maand komen we bij elkaar op de derde woensdag van de maandag in het Academisch Genootschap in Eindhoven. Onze bijeenkomsten zijn net zo divers als onze club, de inhoud wisselt van lezingen tot het bespreken van de voortgang van onze projecten. Als echte Brabantse club vinden wij naast zakelijk contact de onderlinge vriendschappen en gezelligheid erg belangrijk! Club Eindhoven heeft vriendschapsbanden met club Hasselt in België en Club Aalen uit Duitsland.