Kledingbank Eindhoven

De kledingbank Eindhoven en omgeving is een stichting met als doel het gratis doorgeven van goed herbruikbare kleding aan mensen die het hard nodig hebben, maar het (tijdelijk) niet kunnen betalen.

Kleding heeft effect op het gedrag van mensen.Door hen te voorzien van kleding kunnen vrouwen en hun gezin in hun kracht  gaan staan, omdat hun armoede niet direct zichtbaar is voor anderen en zij sociaal (weer) meetellen en kansen kunnen grijpen om zich in de maatschappij  te ontplooien. De empowering van vrouwen en hun gezin is al direct zichtbaar bij het passen en wanneer zij met hun collectie kleding het pand verlaten. Ze hebben weer een stukje fierheid terug. De kinderen tellen weer mee bij hun klasgenoten, mannen zijn trots dat zij en hun gezin niet uit de toon vallen. Vrouwen voelen zich opgelucht dat het gezin er goed uitziet en dat zijzelf dat ook doet. Dat geeft hen de mogelijkheid om uit hun schulp te kruipen en hun kansen op de arbeidsmarkt te onderzoeken.

Mannen mogen niet op de vrouwenafdeling komen om te bepalen wat hun vrouw en dochter(s) moeten kiezen.

In de winter van 2017/2018 heeft de kledingbank (onder andere) 300 alleenstaande moeders met 569 kinderen geholpen aan kleding. Op dit moment staan er 4800 families ingeschreven als klant.

De kledingbank vraagt financiële ondersteuning voor de aanvulling van kinderkleding in die maten die vaak niet voorradig zijn (jongens van 8-10 jaar vooral) en de aanschaf van kinderschoenen, omdat tweedehands kinderschoenen meestal al naar de voet staan van een ander kind. Met een potje voor de aanschaf van ontbrekende maten en nieuwe schoenen hoeven we geen kinderen teleur te stellen.

De acties voor dit doel:

€ 10.488,- opgehaald voor kledingbank Eindhoven!

In 2019 hebben wij De kledingbank Eindhoven als goede doel gekozen. De kledingbank verzorgt tweemaal per jaar een tweedehands kledingset voor inwoners in Eindhoven die dit zelf niet kunnen veroorloven en is volledig afhankelijk van donaties. Elk jaar blijkt er weer een grote behoefte aan kinderschoenen te zijn, omdat kinderschoenen vrijwel nooit tweedehands worden ontvangen. Ze zijn vaak al te versleten en worden dus niet gedoneerd of geaccepteerd. Daarom is van onze fundraising in 2019 een groot aantal kinderschoenen aangeschaft (zie foto) en hebben we veel kinderen blij kunnen maken.

Met verschillende fundraisingsacties door het jaar heen hebben we geld ingezameld en is er in totaal maar liefst een bedrag van €10.488,- opgehaald! Om dit bedrag bij elkaar te krijgen hebben we onder andere een theatervoorstelling in samenwerking met het internationale gezelschap Clowspirit georganiseerd, waar in totaal ruim 300 bezoekers op af zijn gekomen. Ook hebben we op het Gestel’s Hoogtij, een braderie, naast tweedehands kleding ook onze zelfgemaakte lekkernijen verkocht. Waarbij de zelfgebakken pannenkoeken misschien nog wel het hardst gingen.

Verder is er honing en olijfolie van twee clubleden verkocht, die deze producten zelf maken. En heeft een clublid op haar 60e verjaardag donaties gevraagd aan haar gasten. Naast een mooi bedrag heeft dit ook vele tassen hoogwaardige tweedehandskleding opgeleverd.

Dit is slechts een greep uit onze acties. Maar zonder de bijdrage van het Algemeen Fonds hadden we dit mooie bedrag niet bij elkaar kunnen krijgen, dus daarvoor veel dank.

We hebben vol trots de cheque aan de voorzitter van de kledingbank Eindhoven, Emily Zwartkruis-von Weiler, mogen overhandigen en kijken uit naar nog een jaar vol mooie acties om het volgende project voor de kledingbank te steunen.

Theatervoorstelling: “Dark Shades of Light” 29 en 30 november 2019

Na Utrecht, Amsterdam, Maastricht en Hannover (DUI) nu ook in Eindhoven

We maken kennis met de 75-jarige meneer de Wit. In zijn laatste uren blikt hij terug op een veelbewogen leven. De belangrijke momenten verschijnen in hoog tempo op zijn netvlies. Ze vloeien bijna onmerkbaar over in momenten uit het leven van zijn ouders. Geleidelijk begint meneer de Wit de samenhang en de essentie ervan te zien. Hij kan zijn verleden accepteren en ontdekt de lichtheid van zijn bestaan.

De internationale cast van CLownspirit vertelt in compacte scènes het verhaal van Dark Shades of Light. Niet in woorden, maar met beeldend mimespel en begeleid door muziek.

Wilt u erbij zijn? Koop een kaartje voor een van de drie voorstellingen in Pand P te Eindhoven.

Gift van Soroptimistclublid Lydia B

Lydia B werd deze zomer 60 jaar. 60 vrienden van haar brachten 1000 euro bij elkaar voor de Kledingbank. Wat een mooi cadeau om te geven en te krijgen! € 1000,00

Gestels Hoogtij 24 maart 2019

In de wijk waar ook de kledingbank gevestigd is, vierden de ondernemers en bewoners in de Schrijversbuurt op zondag 24 maart van 13:00 tot 17:00 uur weer Gestels Hoogtij. Dé kans om kennis te maken met deze bruisend wijk welke zich steeds meer ontwikkeld tot de creatieve hotspot van Eindhoven, tegen het centrum aan. De wijk kent vele (beeldend) kunstenaars, muzikanten en andere creatieve ondernemers.  De Soroptimisten stonden ook op de jaarlijkse Rommelmarkt en Kunstmarkt. Om de hoek werden heerlijke pannenkoeken gebakken en zelfgebakken zoete en hartelijke heerlijkheden verkocht. Opbrengst €500,00