Soroptimist club Eindhoven

Soroptimisten dat  zijn  wij, zusters, Sorores, die het beste, een  optimum, nastreven in een internationaal verband van Soroptimist International (SI). Als grootste internationale serviceorganisatie van vakvrouwen zet SI  zich wereldwijd in voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes. De missie en doelstellingen  bereiken wij door  projectmatig te werken: zoals het Kumi project en Give a Hand. Wij ondersteunen op die manier actief lokale, nationale  en internationale gemeenschappen.

De Eindhovense club is in 1952 opgericht. Momenteel telt de club 25 leden tussen de 33 en 86 jaar.  Wij hebben een heel a-b-c aan beroepen: van architect, balletdocente en mediator tot projectmanager, vertaler, wethouder en zorg.

Iedere 3e woensdag van de maand hebben we een vergadering in Hotel & Restaurant Parkzicht te Eindhoven. Op deze avond presenteren we werk- en levensverhalen  en nodigen we bijzondere gastsprekers uit.

We zijn een echte Brabantse club die naast het ‘zakelijke’, ook de onderlinge vriendschappen en gezelligheid belangrijk vinden. Onze club heeft Friendshiplinks met club Hasselt in België en Club Aalen in Duitsland.